twomountainbikes

Bästa märkena för mountainbikes

Något de flesta experter är överens om är att oavsett om du köper din första mountainbike eller om du sysslat med mountainbikes ett tag så är faktiskt själva märket en av de sista delarna på en cykel som du ska fokusera på. Faktum är att märkena som finns idag ligger i stort sätt på samma nivå när det gäller kvalitet och att det som skiljer dem åt till större delen handlar om smak.

När du väljer en cykel så är det smartare att fokusera på cykelns användningsområde och dess kvalitet än namnet som står på ramen.

Med det sagt, om du har ett favoritmärke eller märke som du sympatiserar med så finns det så klart inget som säger att du inte ska välja just det märket på din nästa cykel. Är du nyfiken på de märken som finns tillgängliga idag och är de mest populära så läs vidare.

Kona från Kanada – Populärast i Sverige!

Kona är ett av de märken som är populärast bland cyklister i Sverige idag, och det har även stor popularitet över hela världen. Kona grundades 1988 i Vancouver och har sedan dess växt sig till ett av de större märkena över hela världen, men detta utan att offra sin koppling till sina rötter.

Utöver kvalitet så erbjuder Kona också ett bra utbud av cyklar inom de flesta prisklasser och för de flesta ändamål. Ett annat plus är att Konas anställda är alla cyklister själva, vilket betyder att detta är något de drar speciellt nytta av när de designar sina cyklar.

Med andra ord så vet du att du får en cykel anpassad efter dina behov när du väljer en Kona, oavsett om du väljer en mountainbike eller en av deras andra cyklar i sortimentet.

Yeti från USA – pionjärer inom mountainbiking!

Yeti är ett av de märken som de flesta cyklister drömmer om att äga, men det är även ett av de dyraste på marknaden idag.

Yeti grundades 1985 och är en av pionjärerna när det gäller mountainbiking. De har kort sagt funnits med ända sedan början, så man kan lugnt säga att de vet vad de sysslar med. Det som gör Yeti unikt är att de inte håller sig till endast en stil, utan ser till att följa utvecklingen för att ta fram de bästa cyklarna som ger dig bästa körupplevelsen och kvaliteterna.

Cannondale I USA – Lättviktiga cyklar i toppkvalitet

Cannondale är ett märke som inte har varit rädda för att gå sin egen väg när det gäller cykeldesign. Detta har gett dem en klar fördel när det gäller att designa cyklar och att föra utvecklingen framåt. De var bland annat en av de första att börja designa och tillverka cyklar i lättviktig aluminium medan de andra tillverkarna fortfarande tillverkade cyklar i tungt stål.

Tyvärr har Cannondale tappat lite i popularitet de senaste åren, men det betyder inte för den skull att de inte är värda sitt pris. De tillverkar fortfarande lättviktiga cyklar i toppkvalitet.

TREK från Amerika – Igång sedan 70-talet!

Detta märke kom till under mitten av 70-talet som ett mindre projekt hos dess grundare. Det har sedan dess växt till sig till en av de största märkena när det gäller mountainbikes. Något de också är kända för är deras hybridcyklar som passar bäst för den som vill kunna använda deras cyklar för mer än endast en sport, eller som vill kunna kombinera olika kvaliteter från olika sorters cyklar.

En annan fördel är att TREKs cyklar finns tillgängliga i alla prisnivåer, vilket innebär att det finns en cykel för alla oavsett plånbok. De backar även upp detta med en livstidsgaranti på alla deras cyklar oavsett modell.

Slutligen är detta också ett av de få stora märkena som faktiskt låter dig designa din egen cykel utefter dina egna önskemål. Vill du ha en personlig “one of a kind”-cykel, så är det definitivt en TREK som du ska välja.

Santa Cruz från USA – Designa din egen cykel!

https://www.santacruzbicycles.com/en-USDet yngsta märket på denna listan, men ändå värdiga motståndare till sina konkurrenter. Santa Cruz har sedan sin start i 1993 tillverkat unika cyklar med fokus på kvalitet. Till skillnad från andra märken så finns det inte så många olika modeller att välja på när det gäller mountainbikes, detta eftersom de lägger sånt stort fokus på att tillverka cyklar av bästa kvalitet, i motsats till kvantitet.

Även här har du möjlighet att designa din cykel efter dina egna önskemål för att få en cykel som passar dig bäst.

Även Santa Cruz erbjuder livstidsgaranti på deras cyklar, men de tar det dessutom ett steg längre och erbjuder samma garanti på alla tillbehör. Något som är en självklar fördel för den som spenderar mycket tid med att cykla i skog och lera.

Enda nackdelen med Santa Cruz är att även detta är ett av de dyrare märkena på marknaden. Med det sagt så får du verkligen värde för pengarna när du väljer en cykel från detta märke.

Sammanfattning

När det gäller att välja cykel så finns det mycket annat som är mycket viktigare än vilket märke cykeln har. Har du ett favoritmärke så ska du självklart välja det, men när det gäller att lista vilket som är bäst så är det mer eller mindre omöjligt då de alla tillverkar cyklar av enormt hög kvalitet.
Fokusera istället på att välja en cykel som passar din prisklass och dina behov.

Utöver de som nämnts på denna listan så finns det även många fler högkvalitativa märken att välja på, både större spelare och mindre sådana.

För att hitta den cykeln som är bäst för dig, fundera över hur mycket du är villig att spendera och vad du kräver av en cykel. Efter det så kan du göra vidare research och prova olika modeller tills du hittar den som passar dig bäst. Vilket namn som står på ramen ska vara en av de minst viktigaste faktorerna i detta avseendet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.