Syftet med våra rekommendationer är att ge alla läsare en lättare resa till den rätta produkten för just dom. 

Det finns hundratals val inom alla olika produktkategorier, alla med olika egenskaper och funktioner som gör valet svårare. Så där kommer vi in och hjälper till med letandet och visar vägen till vad som kan passa för dig. Helst oavsett din budget och dina tidigare erfarenheter med produkten du letar efter.

En snabb disclaimer

För att vara helt transparenta så vill vi börja med att nämna att i de allra flesta fall så tjänar vi pengar om ni klickar på och/eller köper produkter som vi skriver om i våra köpguider.

Vi gör detta via samarbetspartners som kopplar oss samman med de olika butikerna vi länkar till. Ibland har vi även direkt samarbete med butiken.

Gör det oss partiska?

Direkt när reklam och pengar är involverade så kommer frågan om hur pålitligt det är. Tar vi bara produkterna som vi tjänar pengar på? Sanningen är att vi i stort sätt aldrig behöver att göra någon avvägning kring detta.

Vi har ett samarbete med Price Runner, som i sin tur har ett samarbete med över 7000 butiker. Detta gör att utbudet är enormt och att vi aldrig behöver fundera över om produkten finns hos någon speciellt butik.

Nog om det och vidare till hur vi jobbar!

Vår process

Vi går alltid igenom samma process för att få fram de produkter som vi rekommenderar.

Processen är inte speciellt svår i teorin men det krävs en del jobb för att bocka av alla steg och ta oss dit vi vill innan vi kan knåpa ihop ett inlägg.

Steg 1 – Vad vet vi själva?

Vi börjar alltid med vår egen erfarenhet. Vad vi kan själva, vad vi har koll på och om de finns någon produkt vi själva använt som vi tyckte var bra/smart/dålig.

Detta kan innebära att vi t.ex. listar funktioner, egenskaper och annat som vi gillar/ogillar och/eller problem som vi vet att produkttypen kan lösa.

Denna del är viktigt för att få en liten grund.

Steg 2 – Kolla vad som är nytt på marknaden

Tanken här är att vi vill se vad de nyaste modellerna har för nytt att komma med.

 • Har det kommit någon ny funktion/data som revolutionerar? 
 • Har man kommit på något nytt sätt att lösa ett specifikt problem?
 • Är dessa helt onödiga och bara dyra?

Denna del tycker vi är viktig för att fylla lite hål som vi har i kunskap. Vi kollar i nästa steg igenom recensioner och tester och vi vill där kunna ha ett kritiskt öga för att veta om de verkligen kollat på alla funktioner som finns på dagens marknad.

Steg 3 – Kolla recensioner och tester

Detta är den största och enligt oss viktigaste delen av vår process.

Vi använder oss egentligen till största del av 3 olika tillvägagångssätt:

 • Kolla kundrecensioner och popularitet på butiker och jämförelsesidor (t.ex. Price Runner och Prisjakt)
 • Kolla erkända recensions- och testsidor
 • Söka på Google efter tester och annat om produkterna

Kolla kundrecensioner och popularitet

Vi brukar börja med att kolla på Prisjakt och på Price Runner för att se vad som är populärast där. Det går att kolla recensioner, se vilka som är populärast på sidan och mycket annat.

Det som är så bra med dessa två att man får med i princip alla produkter som går att få tag på i svenska onlinebutiker.

Det ger en liten överblick över vad den vanliga konsumenten tycker om produkterna som finns. Efter det går vi till lite vanliga butiker på nätet där vi vet att folk brukar skriva recensioner om produkter.

Några vanliga är t.ex.:

Kolla erkända recensions- och testsidor

Att testa och recensera produkter är en enorm marknad i USA och det finns väldigt många stora och erkända hemsidor som gör detta. Detta gör att vi väldigt enkelt kan kolla igenom några av de kändaste och, enligt oss, bästa sidorna för att se vad dom testat och vad dom tycker.

Självklart finns det även en del svenska sidor som också gör detta bra och dessa kollar vi också på.

Här är en lista över våra favoriter som vi alltid tar en titt på och håller oss uppdaterade på:

Det vi gör på dessa är helt enkelt att vi kollar igenom vad de skrivit om samma produkttyper som vi gör research på. Vilka dom valt ut, varför de valt dom och hur de har gått till väga. Vi klättrar även vidare in på de källor som de använt för att se vad som står där.

Söka på Google

Google är idag väldigt smart och hjälper sina besökare att hitta det dom faktiskt letar efter på nätet. Så vill du ha ett test eller en recension av en produkt så kan du söka efter det så får du förmodligen upp det som flest människor haft nytta av.

Det vi brukar göra är att vi delvis gör generella sökningar kring produkttypen. Det kan vara sökningar som t.ex.:

 • Which is the best mountain bike
 • Test of bicycle helmets

Vi brukar även använda oss av listan med produkter som vi noterat ner i ovan steg på vägen och söka efter recensioner och tester av dessa. Båda på modell och kring tillverkaren om de är någon vi inte har erfarenhet av tidigare.

Steg 4 – Sålla ut till 8 – 10 produkter

Efter vi gjort allt ovan så brukar vi ha fått fram en lista med produkter som är de kandidaterna till vilka vi vill ha med i våra köpguider.

Härifrån varierar jobbet enormt mellan olika produkttyper. I vissa fall har det kommit fram några solklara favoriter som är de som ska vara med och ibland är det lite mer oklart.

I den mån vi kan så försöker vi att testa produkter men det kan ibland vara svårt att lösa det på ett bra sätt. Så oftast förlitar vi själva upplevelsen av produkter på andras tester och recensioner.

Vi fokuserar sen istället på att kolla några vanliga egenskapskriterier och jämför produkterna lite direkt med varann. Det är då saker som:

 • Hållbarhet
 • Material
 • Utseende och design
 • Mängaden positiva/negativa recensioner
 • Egenskaper och funktioner
 • Användarvänlighet
 • Prisvärdhet

Självklart så varierar det beroende på produkttyp så denna lista är mer generell.

Vi kollar i detta steg också närmare på de specifikationer som tillverkarna och leverantörerna skriver om produkterna för att få bättre koll på vilka detaljer som skiljer dom åt.

Tillslut så har vi vår favorit och kan dra igång med skrivandet.

Köpguiden i helhet

Utöver recensionerna så har vi även en hel sektion i alla våra köpguider dedikerade till vad du ska kolla på när du själv letar efter rätt produkt. 

Denna har vi med för att vi tycker att det är viktigt att vara lite med på vad man gör som konsument. Eftersom vi själva i samband med att vi väljer ut produkterna har gått igenom processen av att kolla igenom viktiga funktioner och egenskaper så är det ju perfekt att vi delar med oss av vad man borde kolla på. Så därför gör vi även det.

Vi rekommenderar att alltid läser hela köpguiden så du vet vad vi har kollat och fokuserat på med produkterna vi valt.