En kvinna på cykel som kollar på sin pulsklocka.

Bästa pulsklockan för cykling 2024 – Håll koll på pulsen under cykelrundan

Förstaplats

5/5

Andraplats

4.9/5

Tredjeplats

4.9/5

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Pulsklockor blir vanligare och vanligare, och dessutom bättre och bättre. Nu finns det massvis av val när du vill köpa en träningsklocka som hjälper dig mäta din puls och mycket annat. Med ett sådant stort utbud kan det kan vara svårt att se skillnaden på alla pulsklockor, och veta vilken som passar just dig bäst.

Här hjälper vi dig med vilken klocka som är den bästa pulsklockan för cykling! Kika gärna extra på vår favorit, bäst-i-test vinnaren Garmin Forerunner 245 Music.

Våra favoriter

Garmin Forerunner 245 Music

Vårt betyg:
5/5

Vårt favoritval av de på marknaden just nu är pulsklockan Garmin Forerunner 245 Music. Denna bäst-i-test-vinnare är välutrustad för din både din mer intensiva cykelträning och för dina vardagsbehov. Den har riktigt bra och kompletta funktioner till ett resonligt pris, vilket gör att den passar de flesta.

Det som gör just denna modell lite mer speciell är hur mycket stöd den har för att lyssna på musik. Naturligtvis kan du ladda in mp3-filer i klockan, men modellen har också stöd för större musiktjänster, exempelvis för Spotify. Med ett premiumabonnemang och Bluetooth-hörlurar kan du till och med lämna mobilen hemma när du drar ut och cyklar.

Pulsklockan har stöd för flera olika träningsformer och erbjuder snabb och exakt mätning. Något som vi cyklare kan uppskatta är att den även har ett inbyggt nödläge. Nödläget känner av om du kraschar med cykeln och kan varna närstående. Genomtänkt och uppskattad funktion som kan göra Forerunner 245 en favorit bland cyklister!
Läs mer

Garmin Fenix 6 Pro

Vårt betyg:
4.9/5

Vår favorit bland premiumvalen går till Garmin Fenix Pro 6. Modellen är en förstklassig multisportklocka som lätt kan bäras och vara din hjälpreda hela dagen. Designen är sportig men sofistikerad, och med en skärm på 1,3 tum är det lätt att läsa av klockan under cykelturen.

När det gäller träning är Fenix 6 Pro utrustad med det mesta du kan behöva. Du får avancerad prestationsdata, såsom löpnings- och cyklingsdynamik. Med PacePro-funktionen som ger lutningsanpassad vägledning på löpturen, ser klockan till att din tempostrategi är på rätt spår. Klockan har också förinlästa aktivitetsprofiler för bland annat cykling, simning och löpning.

Dessutom uppfyller modellen också alla dina behov till vardags, exempelvis med det kontaktlösa betalningssystemet Garmin Pay. Du kan också anpassa strömhanteringslägen, så du kan förlänga batteritiden utefter dina behov. I GPS-läge med musik håller batteritiden i upp till 10 timmar.
Läs mer

Garmin Forerunner 945

Vårt betyg:
4.9/5

Garmin Forerunner 945 är ett riktigt fint premiumval för den som är redo att investera i en pulsklocka som är extra allt. Modellen är fullfjädrad med funktioner och finesser av alla slag.

Modellen är exempelvis försedd med analysfunktioner och sensorer, som tillåter klockan att erbjuda stressmätning och sömnanalyser. Och precis som Forerunner 245 Music, har även denna premium-modell stöd för Spotify.

Om du förutom cykling är intresserad av andra sporter, så kan du känna dig trygg i att Forerunner 945 har stöd för i princip alla sporter. Klockan kommer också med kartor, navigation och en GPS av högsta klass.
Läs mer

Suunto Spartan Ultra Titanium HR

Vårt betyg:
4.7/5

Suunto är kända över hela världen för sina fantastiska klockor. Inte allra minst deras pulsklockor som gör att du kan analysera din träning och även hålla dig mer aktiv. Denna vattentåliga pulsklocka lämpar sig även bra för dig som älskar att simma och bonusen är att du aldrig behöver vara försiktig med att klockan ska råka bli blöt. Med Spartan Ultra Titanium HR kan du testa dina gränser och motivera dig själv till ett hälsosammare liv.

Klockan är utrustad med en GPS som visar rutt och distans. Dessutom kan du få en exakt höjdinformation och intervallträning, vilket passar bra för dig som springer eller cyklar.

Pulsklockan är kompatibel med över 80 olika träningsformer och genom Bluetooth och Suuntos egna app kan du följa din träning, utveckling, se vilodagar, kaloriförbrukning, återhämtningstid och mycket annat. Du kan dessutom även länka ditt egna konto med dina vänners för att ni ska kunna peppa varandra och analysera era träningsresultat tillsammans.

Spartan Ultra Titanium HR kan pusha dig att nå alla dina träningsmål. Den har inbyggda funktioner som ger dig betydligt mer detaljerad information än många andra klockor på marknaden.

Läs mer

Garmin Vivoactive 4

Vårt betyg:
4.5/5

Garmin Vivoactive 4 har beskrivits som en smart träningsklocka, då pulsklockan är fokuserad på träning, men också har många smarta funktioner som smartklockor ofta erbjuder. Dessutom kommer modellen till ett resonligt pris.

Vivoactive 4 är utrustad med 20 förinstallerade appar för träningsprogram, inklusive för cykling. Modellen har också stöd för Garmin Coach, som hjälper dig uppnå mål. Klockan kommer också med Body Battery, som bland annat mäter din hjärtfrekvens, stressnivå och sömn, för att analysera din energinivån under dagen. På så sätt kan du hitta de perfekta tiderna för att träna.

För vardagen har träningsklockan också den kontaktlösa betalningen Garmin Pay. Något annat som uppskattas är också att touchskärmen syns tydligt, även i direkt solljus. Perfekt för soliga cyklingsturer
Läs mer

COROS Apex Pro

Vårt betyg:
4.4/5

Coros designar klockor för träning som innehåller den allra senaste teknologin. Detta har såklart gjort att Coros fina klockor idag används världen över av både elitidrottare och aktiva människor som uppskattar detaljer och många inkluderade funktioner.

Apex Pro är en väldesignad klocka som är särskilt framtagen för dig som vill ta träningen till helt nya nivåer. Klockan är även utvecklad för att vara extra tålig och har en ram av titan som håller ett safirglas som skydd för klockans display. Detta gör Apex Pro helt vattentät och kan därför med fördel användas för simning både inomhus- och utomhus.

Vad som gör klockan något unikt är att du med hjälp av klockans Altitude Mode alltid kan hålla koll på syrenivån i blodet. En funktion som gör klockan extra användbar vid bergsbestigning eller när du befinner dig på högre höjder. Klockan kan signalera till dig när du bör klättra till lägre grader och därmed justera din syrehalt.

Generellt visar även syrehalten hur effektiv din träning är och klockan kan därför användas till otaliga aktiviteter. Utöver din syrenivå räknar även klockan distans, kaloriförbrukning, höjdmeter och puls.

Genom att ladda ner Coros app kan du även få rekommendationer om vila efter träning. Hur du ska återhämta dig på bästa sätt samt hur du bör lägga upp ditt träningsschema för de bästa resultaten. Apex Pro är en klocka som passar alla oavsett träningsform. Dess komplexa app gör att du kan lägga in träningspass och ständigt utvecklas

Läs mer

Köpguide

När du väljer din klocka så kan det vara bra att tänka på vad du ska använda den till och vad du känner att du behöver för funktioner i din klocka.

Prisintervaller

När det gäller aktivitetsband eller pulsmätare så finns det varianter som sträcker sig från riktigt billiga modeller som säljs för någon hundring och ända upp till ordentliga klockor som går på flera tusenlappar. Det rekommenderas dock inte att du lägger pengar på en alltför billig klocka då dessa ofta inte är av alltför hög kvalitet och därför kan ge dig missvisande eller felaktig information vilket du så klart inte tjänar något på i längden.

Med det sagt så behöver du för den skull inte heller lägga pengar på en 10 000 kronors klocka om du känner att det ligger utanför din budget.

Som en regel så kan man säga att de flesta bra pulsklockor ligger på runt tusenlappen och uppåt ju fler funktioner som du vill ha.

Användbara funktioner

De flesta varianter har utöver pulsmätning också GPS nu för tiden, vilket också hjälper dig att kunna se hur du ligger i din träning genom att till exempel kunna följa din rutt och se hur snabbt du rört dig genom olika delar för att på så sätt kunna se vart dina svagheter ligger. De lite dyrare modellerna har även funktioner där du kan lägga in rutten i klockan på förväg så att klockan kan visa dig när du behöver svänga och vart du ska cykla. Vissa modeller har även inbyggda kartor.

Något annat som kan vara bra att komma ihåg med många av klockorna är att ju fler funktioner de har, desto kortare batteritid har de och desto oftare behöver de laddas. Men detta är ju så klart bara en liten nackdel om du jämför med alla funktionerna som du får i gengäld.

Pulsmätning

När det gäller pulsmätning så finns det två olika varianter att välja på. Dels de som kommer med pulsband som du fäster runt bröstet. Dessa är de mest noggranna som du kan finna på marknaden när det gäller att mäta din puls. De passar också bra på cyklister, då överkroppen inte rör på sig så mycket medan du cyklar, vilket därför hjälper mätaren att ge en så korrekt läsning som möjligt. Dessa är sedan kopplade till klockan eller även till mobiltelefonen eller datorn. Nackdelen med dessa är att en del tycker att de är obekväma och skaver, men det är olika från person till person.

Sedan finns det pulsklockor som mäter pulsen direkt på handleden genom sensorer som känner av hur blodet rör sig. Ju fler sensorer de har, desto mer exakt blir mätningen. Även här fungerar de bra på cyklister då handleden inte rör sig så mycket under cykling vilket ger en mer noggrann avläsning.

Nackdelen dock är att vi gärna i vårt klimat vill kunna dra en varm tröja under klockan för att skydda mot kyla under vintern, och då kan den så klart inte mäta pulsen. Då kan det istället vara bättre att komplettera med ett pulsband runt bröstet.

På klockor framförallt anpassade mot cykling så kan du många gånger komplettera med accessoarer som hjälper dig att mäta bland annat kadens och annat som kan vara nyttigt att veta.

Individuella behov innebär olika ”bästa” pulsklockor

När det gäller att välja pulsklockor så är det i grund och botten din personliga smak och dina behov som spelar in. Ju dyrare klocka, desto fler funktioner och det är upp till dig att bestämma om dessa är något som du behöver eller ej.

Ha dock i åtanke att detta är en klocka som du förhoppningsvis kommer att använda under många år framöver och då kan det vara en fördel att satsa på något som kommer att fortsätta att ge dig vad du behöver för att kunna föra din träning framåt.

Många gånger tjänar du mer på att lägga pengar på en lite dyrare klocka från första början än att lägga pengar på en massa accessoarer allt eftersom. När du väljer din pulsklocka så är det därför viktigt att tänka på dina egna behov först. Självklart är det bra att läsa recensioner och prata med andra om vad de gillar med sina egna klockor, men kom samtidigt ihåg att dina behov kan variera mycket från andras och en klocka som passar perfekt för en person kanske är helt fel för dig.

Läs på innan om olika klockor och om du har möjlighet så kan det vara en fördel att gå till en sportbutik och se och känna på olika klockor innan du bestämmer dig för vilken du ska välja.

Sammanfattning

Det finns många klockor att välja bland på marknaden, både när det gäller pris och användningsområden. Och detta är som sagt en klocka som du förhoppningsvis ska använda under lång tid, så därför är det bra att göra sin research ordentligt innan du väljer så att du blir nöjd med ditt köp.

Oavsett om du väljer någon av de klockor vi har rekommenderat, så som Garmin Forerunner 245 Music, eller om du går din egen väg och väljer en annan, så hoppas vi att denna köpguide har varit en bra hjälp på vägen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.