En elcykel på en gräsmatta.

Bästa elcykeln 2024 – Susa fram utan ansträngning!

Förstaplats

5/5

Andraplats

4.9/5

Tredjeplats

4.9/5

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Elcyklar blir allt mer populära med åren och vi förstår precis varför! Att pendla till jobbet med bil kan vara omständigt med all trafik och du kommer dessutom fram betydligt snabbare med en elcykel.

En elcykel är även ett gott alternativ till en vanlig cykel, då du enkelt och snabbt ta dig till jobbet och färdas upp för backar utan att bli andfådd. Dessutom sparar du både tid och pengar då du inte är i behov av en parkeringsplats.

Här har vi satt ihop en lista med våra favoriter när det kommer till just elcyklar, högst upp och därmed den bästa elcykeln enligt oss är Crescent Elton 2020, en smart och sportig cykel för både män och kvinnor.

Våra favoriter

Crescent Elton

Vårt betyg:
5/5

Crescent Elton 2020 är en elhybrid perfekt för både män och kvinnor. Med hjälp av 10 olika växlar kan du enkelt justera motståndet efter dina behov. Tillsammans med de hydrauliska skivbromsarna, skärmarna, belysning fram och bak får du en cykel perfekt utrustad för användning under alla väder och tider.

Cykeln är även utrustad med smart cykelteknologi som innehåller bland annat funktioner såsom krashrapport. På så sätt kan dina närstående snabbt få ett SMS när du exempelvis har trillat omkull. Den kan även kopplas till din mobiltelefon där du kan få notiser om vart den befinner dig och om den någon gång skulle flytta på sig.

Du kan med hjälp av mobilen låsa av alla elfunktioner om cykeln skulle hamna i fel händer. Motorn ger upp till 80Nm, vilket ger dig tillräckligt med kraft för att du ska kunna ta dig an motvind, uppförsbackar och susa förbi gående utan att bli andfådd. Sensorer anpassar sig efter just dina tramptag så att du får en härlig och motståndsfri cykeltur.

Letar du efter en full utrustad, smart och sportig elhybrid är Crescent Elton 2020 ett val vi starkt rekommenderar!

Läs mer

Merida eSpresso 200 SE

Vårt betyg:
4.9/5

Här har vi en riktigt snygg modell från varumärket Merida. På grund av den väl utformade aluminiumramen med stänk av silver och svart blir den väldigt stilren. Cykeln är utrustad med hydrauliska skivbromsar både fram och bak för att du ska få bästa möjliga motstånd och respons vid inbromsning.

eSpresso 200 SE 2020 har 9 stycken olika växlar du kan välja mellan, samt dämpning på framhjulet för en mjuk och härlig åktur. Dessutom har cykeln ett par pedaler som fäster vid dina skor och därmed blir lättare att trampa med.

Du kan enkelt justera farten och kraften på elmotorn via ett reglage på styret. Den kraftfulla motorn har en maximal räckvidd på 145 kilometer och även egenskapen att den är oerhört tyst.

Söker du en elhybrid som erbjuder mångsidighet och fantastiskt hög kvalitet ska du kika lite extra noga på eSpresso 200 SE 2020.

Läs mer

Ecoride Ambassador AXS H-8

Vårt betyg:
4.9/5

Ambassador AXS H-8 2021 är en toppsäljare när det kommer till elcyklar. Modellen har fantastiskt bra komfort och hydrauliska skivbromsar på framhjulet samt en pålitlig fotbroms. Cykeln är utrustad med 8 växlar och totalt anpassad och utformad för vårt nordiska klimat.

Den robusta och slitstarka cykelkorgen där fram, tillsammans med pakethållaren bak bidrar till att du kan ta med dig stora lass utan problem. Batteriet är strategiskt placerat lågt på framhjulet för en optimal viktfördelning och balans.

Den låga påstigningen säkerhetsställer att du utan problem kan färdas långa distanser varje dag utan att bli det minsta trött. Cykeln kommer utrustad med en LCD display som visar viktig information och kan säga till dig när det är dags för service.

Dessutom har Ambassador AXS H-8 2021 en robust och genomtänkt konstruktion på ramen för att möjliggöra en bekväm åktur även när underlaget inte vill samarbeta.

Ambassador AXS H-8 2021 är en prisvärd klassiker som vi starkt rekommenderar!

Läs mer

Skeppshult Stil El 7-Speed

Vårt betyg:
4.7/5

Ett kraftpaket som påminner om 70-talet! Skeppshult Stil El 7-Speed 2020 är en cykel som i princip har allt du kan tänka dig. Designad och utformad för alla väder, vare sig det är en solig sommardag eller vinterstorm så kommer du inte bli besviken.

Modellen har en hög hållbarhet på grund av stålramen den är försedd med. Den ergonomiska pendlingen ger dig en bekväm sittposition och en fantastiskt bekväm åktur. Motorn och batteriet samarbetar konstant för att uppnå en räckvidd på 125 kilometer, perfekt för vardagsmotionären som behöver ett lite extra driv.

Fullspäckad med utrustning från skärmar både fram och bak, lampor, skivbroms, fotbroms, pakethållare och cykelkorg finns det inte mycket som saknas på denna modell. Ett färdigmonterat lås på ramen tillkommer för att hålla tjuvarnas tassar borta från just din cykel.

I helhet är detta ett val som det inte går att hitta många fel på och därför en modell som vi råder dig att ha i åtanke.

Läs mer

Ecoride Ambassador AXS M-8 E5

Vårt betyg:
4.6/5

Här har vi en skönhet som passar perfekt för det varierande klimatet här i Sverige. Ambassador AXS M-8 E5 2021 från Ecoride har en otroligt robust design som gör att du kan ta dig fram på alla möjliga sorters underlag. Cykeln kommer även med ett kraftfullt drivpaket, strategiskt placerat som ger dig en tyst, stark och framförallt behaglig cykeltur.

Med hjälp av det låga insteget kan du utan problem färdas flera mil utan att bli andfådd, samtidigt som den hållbara cykelkorgen och pakethållaren gör att du kan färdas med stora lass. Sensorerna känner konstant av hur hårt och snabbt du trampar och reglerar därefter assistansen då får på vägen.

Dessutom kan du välja mellan fyra olika displayalternativ och välja det som passar bäst vid rätt tillfälle. Här ingår bland annat hastighets statistik, klocka, tid, batteriindikator eller uppkoppling till appen E-Tube Ride.

Med en kraftig fotbroms baktill och skivbroms framtill underlättar Ambassador AXS M-8 E5 2021 åkturen markant och sätter din säkerhet i fokus.

Läs mer

Köpguide

Du behöver varken körkort eller nå upp till en viss åldersgräns för att få lov att cykla på en elcykel. Vi rekommenderar alla att använda cykelhjälm även om det inte heller är något krav.

Du får lov att ge skjuts på din elcykel om lämplig plats finns, men det finns några krav. För att skjutsa ett barn under 10 år måste du själv ha fyllt 15. Du får lov att skjutsa 2 barn på max 6 år, så länge du själv har fyllt 18 år. Nu ska vi titta lite närmre på batteritid, maxhastigheter och lite annat roligt.

Storlek

Valet av elcykel är inte så svårt som man kan tro, det viktigaste är att vara noga med att välja rätt storlek som passar just dig. En cykel som är i fel storlek kan vara obehaglig och till och med osäker att cykla på, eftersom att det inte blir lika lätt att kontrollera den.

Om du är osäker på vilken storlek du ska ha på din cykel så ta en titt på vår storleksguide.

Batteritid

Batteriet varar olika länge beroende på väderförhållanden, hur många start och stopp du gör, vad för typ av underlag du cyklar på och vikt. På de flesta elcyklarna sitter en display som visar hur mycket batteri du har kvar, samt hur långt du förväntas att kunna cykla med elassistans innan batteriet blir urladdat.

Självklart kan du fortsätta att cykla precis som vanligt även om batteriet skulle ta slut mitt under en cykeltur! De flesta elcyklar bör kunna ta dig omkring 80-100 km under vanliga cykelförhållanden.

Maxhastighet

Maxhastigheten för elcyklar är 25 km/tim. Det betyder däremot inte att du inte får lov att cykla fortare, utan det innebär att motorn endast får tillsätta kraft till dina tramptag tills du når maxhastigheten. Om gränsen nås kommer motorn att slås av och du får själv cykla vidare med egen kraft, tills du sänker hastigheten igen.

Motorns placering

Motorns placering spelar större roll för din cykelupplevelse än vad man kan tro. Om du föredrar känslan av att din cykel skjutsar på bakifrån eller dras framifrån bör du välja en cykel som har motorn placerad på bakhjulet eller framhjulet.

Om du föredrar en mer naturlig känsla, som om det vore du själv som trampar med extra kraft, är en motor med en central placering i vevpartiet bättre. Dessutom ger den centrala placeringen cykeln bättre balans då viktfördelningen blir mer fördelaktig. Även om du inte använder elassistansen kommer du att känna skillnad på var motorn är placerad. En centerplacerad motor gör att det inte finns något motstånd i hjulen.

Det är många som föredrar en centrerad motor just av den anledningen, men cyklar med motorer i vevpartiet tenderar att ha en något dyrare prislapp. Självklart är det inte sämre eller mycket mer obekvämt med en billigare hjulmonterad motor, men om du letar efter det allra bekvämaste och lyxigaste alternativet så är en vevpartimonterad motor det som flest uppskattar.

Sammanfattning

Vi älskar elcyklar och vi tror att de är framtiden för cyklar. Det spelar ingen roll om man är iklädd kostym inför ett viktigt möte på jobbet eller en vacker klänning inför en föreläsning, du behöver inte oroa dig över att förstöra kläderna med svettfläckar om du väljer att ta dig dit på en elcykel! Det kommer istället ge dig bättre förutsättningar, då en cykeltur ofta får en att känna sig mycket piggare och mer alert!

Crescent Elton 2020 Unisex blev vår favorit bland årets elcyklar. Den är en utrustad, smart och sportig elhybrid som passar perfekt för både män och kvinnor. 

Vi hoppas att du känner dig lite mindre osäker inför ditt köp av elcykel och att du kommer bli lika förälskad i detta fantastiskt smarta fordon! Lycka till!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.