En man på en pendlarcykel på gatan.

Bästa cykeln för pendling 2024 – Bra för både miljö och hälsa

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Är du eller vill bli en pendlingscyklist? Fantastiskt! Att välja cykeln istället för bilen är har otroligt många fördelar. Du får en riktigt bra start på dagen varje dag, med motion och frisk luft som ger dig energi att orka med hela arbetsdagen. Dessutom sparar du in en hel del pengar på att skippa bilen. I vissa fall sparar du även tid, om det innebär att du slipper trängas i bilköer och leta parkeringsplats i trånga städer.

Få alla fördelar av cykling och slipp också nackdelarna. Vi har gjort en lista över de bästa cyklarna för pendling, men vi tycker extra mycket om damcykeln Natur Land 7-Speed 2021 från Skeppshult. 

Våra favoriter

Skeppshult Natur Land 7-Speed 2021 Damcykel

Vårt betyg:
4.9/5

Här har vi en damcykel från det småländska varumärket Skeppshult. Natur Land 7-Speed 2021 är en robust klassiker som trots materialvalet kan ge dig en ofantligt hög komfort känsla när du susar fram längs med gatorna. Detta på grund av att den rullar på ett par riktigt stabila 50 millimeters däck som ger dig en god markkontakt hela tiden.

Däcken må vara lite breda men trots det så rullar de förvånansvärt bra. Hela cykeln är i princip tillverkad av stål, detta ger den en oerhört stabil och hållbar stomme som du kan lita på. Dessutom kommer Natur Land 7-Speed utrustad med en inkapslad 7-växlad drivlina.

Tack vare att den är inkapslad krävs det nästan inget underhåll alls, något som många kan tycka är lite knepigt annars. Du får även ett pålitligt bromssystem som består av en fotbroms där bak och en stark hydraulisk skivbroms där fram.

I stora drag kan man säga att detta är en rullande kvalitetshoj som verkligen inte gör dig besviken.

Läs mer

Skeppshult Stil Premium 7-Speed 2021 Herr

Vårt betyg:
4.9/5

Stil Premium 7-Speed är en 7 växlad herrmodell som ger dig både elegans och komfort. Stommen är helt och hållet tillverkad av höghållfast stål som verkligen ser till att du får en robust ram samtidigt som cykeln blir lite lättare jämfört med vanligt stål.

Cykeln kommer även rustad med ett par riktigt lätthanterliga bromsar. Det är rullbroms framtill och en stark fotbroms där bak. Tack vare designen på cykeln är denna utmärkt för dig som är ute efter en cykel specifikt användbar vid pendling.

Den är nämligen byggd så att du ska kunna ha en så bekväm och upprätt sittställning som möjligt, vilket i slutändan leder till en mycket behagligare rullande resa.

Det är inte allt. Cykeln kommer totalt utrusad med alla nödvändiga komponenter du kan tänka dig, allt ifrån stänkskärmar som skyddar dig mot smuts och grus till kedjeskydd och en vattenresistent sadel med mjuk stoppning.

Denna cykel har verkligen allt! Och det är just därför du ska sätta Stil Premium 7-Speed på minnet!

Läs mer

Skeppshult Natur Premium 7-Speed 2021 Damcykel

Vårt betyg:
4.6/5

Natur Premium 7-Speed 2021 är ytterligare en dammodell här på topplistan. Denna modell kommer utrustad med en urstark 7-växlad drivlina som verkligen inte gör dig besviken! Dessutom kommer cykeln fullutrustad med cykelkorg, pakethållare, en handgjord lädersadel, graciösa kvalitetsdäck med punkteringsskydd och så mycket mer!

Cykeln har även ett bromssystem som är otroligt användarvänligt. Detta består utav en fotbroms där bak och en stark rullbroms där fram, denna kombinationen ser till att du har ett pålitligt bromssystem oavsett vilken årstid du befinner dig i.

Hela styrstammen är även ställbar så att du kan få rätt höjd på cykeln. Du får även en väl sofistikerad stomme tillverkad av höghållfast stål som kan stå emot alla möjliga utmaningar du utsätter den för!

Insteget är även lågt vilket gör det fantastiskt smidigt att ta sig upp på cykeln samtidigt som du får en mer upprätt sittställning. Detta leder till att du nästan kan cykla i evigheter utan några som helst obehag. Ska du bara till jobbet eller mataffären blir det perfekt!

Natur Premium 7-Speed 2021 är en lyxig småländsk klassiker som du bör ha i åtanke!

Läs mer

Scott Sub Cross 50 2021 Male Herrcykel

Vårt betyg:
4.5/5

Här har vi en väldigt lätthanterlig och stilig stadhybrid från Scott! Sub Cross 50 2021 är en utav de senaste modellerna i samlingen och precis som sina föregångare så misslyckas denna cykel inte att prestera! Den kommer proppfull med smarta funktioner och beprövade komponenter i lyxkvalitet!

Cykeln är utrustad med en urstark drivlina från Shimano som levererar ett otroligt brett register på hela 24 stycken växlar! Inte nog med det, den har även ett par hydrauliska skivbromsar både fram och baktill för att du ska känna dig säker på vägen oavsett underlag eller väderförhållande.

Ramen på cykeln är tillverkat helt och hållet av aluminium, detta hjälper till och bidrar med den låga vikten som enbart ligger på cirka 13 kilo. Känner du sedan för att mekka lite själv på cykeln och rusta den ännu mer så går det utmärkt med hjälp av de förinstallerade hålen för skärmar och pakethållare.

Du får en stel framgaffel men tack vare att cykeln är försedd med ett par breda 45 millimeter däck så får du ändå en fantastiskt hög åkkomfort hela vägen.

Är du ute efter att skippa bilen framöver och ta det miljövänliga alternativet till jobbet eller mataffären från och med nu så är Scott Sub Cross 50 cykeln för dig!

Läs mer

Skeppshult Favorit 7-Speed 2021 Damcykel

Vårt betyg:
4.3/5

Skeppshult Favorit 7-Speed är en smart cykel med en kombinerad nostalgisk känsla av 70-talet tillsammans med modern teknik som fungerar precis lika bra för pendling inne i centrum som ute på landsvägen under träningspasset. Denna cykel kommer nämligen utrustad med en riktigt kraftfull 7-växlad drivlina och nästintill underhållsfria navväxlar som ger dig ett bra spektrum att välja mellan.

Dessutom är ramen, helt tillverkad av höghållfast stål . Detta materialet valde Skeppshult även att använda på framgaffeln för att du ska få en så högkvalitativ cykelkänsla som möjligt! Bromssystemet består av ett par riktigt pålitliga hydrauliska skivbromsar både fram och bak. Detta försäkrar dig om bra bromskraft på alla typer av underlag.

Inte nog med det, de snabba 28” hjulen, hjälper till att ge dig en mer bekväm känsla uppe på sadeln. De har fantastiskt lågt rullmotstånd och passar utmärkt för snabb acceleration så fort rödlyset har blivit grönt.

Detta är en underbar modell som vi verkligen rekommenderar du kikar på!

Läs mer

Köpguide

Du kan bli pendlingscyklist oavsett vilken cykel du har, men det finns en del cyklar som är speciellt framtagna för er pendlare. Dessa cyklar har en något framåtlutad sittställning som ger dig bättre förutsättning att cykla i högre hastighet och därmed komma fram i tid, men de har fortfarande en mycket högre komfort och bättre uppsikt över din omgivning än klassiska racercyklar.

Dessa pendlingsvänliga cyklar kallar vi hybridcyklar och det finns tre typer av dem att välja mellan. Förutom hybridcyklarna vill vi också slå ett slag för elcyklar, som är fantastiska redskap som ger dig det bästa av två världar.

Vi har listat tre olika typer av hybrider, speciellt anpassade efter varje pendlares enskilda behov.

Crosshybrid

Om du vill kunna ha möjligheten att njuta av naturen på väg till jobbet och välja lite tuffare skogsstigar så är en crosshybrid perfekt för dig. Den är utrustad med bredare, kraftigare däck och en dämpad framgaffel som gör att du enkelt rullar över tuffare underlag.

Inne i stadsdjungeln är den lika cykelvänlig med pålitliga bromsar och växlar, för att enkelt kunna komma upp i hög hastighet igen efter de många stoppen stadscykling ofta innebär.

Cityhybrid

Jämfört med crosshybriden är en cityhybrid mer anpassad efter att ge dig som cyklist en högre komfort. Många pendlingscyklister föredrar en cykel som är utrustad med pakethållare för att enkelt kunna transportera sina saker till och från jobbet, oftast är den cityhybriderna som har detta praktiska tillbehör.

Trots att bekvämlighet är huvudfokus på cityhybriderna så gör de riktigt bra ifrån sig även på lite tuffare underlag.

Racerhybrid

Racerhybriderna är ett utmärkt val för dig som älskar att känna fartvinden i håret. Den mer framåtlutade sittställningen gör att man minskar luftmotståndet.

Mindre luftmotstånd betyder mer fart! Racerhybriderna trivs bäst på att pendla på asfalterade vägar, men har inget emot någon grusväg här och där tack vare deras kraftiga däck.

Priser

Det kan kännas tungt att lägga en stor summa pengar på en ny cykel, men om du jämför med hur mycket pengar du redan lägger på att betala buss/tågkort eller bensin per år, så är chansen stor att du kommer att tycka att det är värt det.

En cykel betalar du för en gång och kan sedan använda den i många år framöver. Ju högre kvalitet du betalar för desto mer cykelglädje får du känna och dessutom under en längre tid, då kvalitetscyklar har en mycket bättre hållbarhet.

Utrustning för pendlingscyklister

För att göra din cykelpendling så smidig och säker som möjligt så spelar din utrustning stor roll.

En cyklist utan cykelhjälm mitt i rusningstrafiken är en mycket stressande syn. Även om du som cyklist har full koll på din cykel och trafiken, så betyder inte det att bilarna runt omkring dig har det.

Du som cyklist har så otroligt mycket större skaderisk i trafiken än vad bilisterna har! Om du brukar lämna hjälmen på hatthyllan för att inte förstöra frisyren som du har jobbat på hela morgonen, så kan det vara enormt värt att investera i en airbaghjälm, till exempel Hövding. Den sitter runt halsen och utlöses endast vid olycka.

Ryggsäck eller cykelväska?

Var ska jag stoppa alla mina saker som jag behöver ha med mig till jobbet? Hybridcyklar har oftast inga cykelkorgar, men en del är utrustade med pakethållare, eller hål för att fästa en pakethållare.

Om pakethållare finns så har du möjligheten att fästa en packväska i den, som inte kommer störa och vara i vägen under cykelturen. Men det smidigaste sättet att ta med sina saker när man cykelpendlar är en hederlig ryggsäck. På din rygg vilar ömtåliga saker som laptop eller lunchlådan säkert, jämfört med om de hade legat och skramlat runt i cykelkorgen.

Det finns ryggsäckar speciellt anpassade för cyklister, som är vattentäta, har reflexer och sitter ordentligt på ryggen utan att ha några fladdrande remmar.

Synlighet

Om du jobbar sent, eller väldigt tidigt så att solen inte lyser upp vägen under någon del av din cykeltur så måste du, enligt lag, se till att du har cykellampor monterat både fram och bak. Det är mycket viktigt för din säkerhet att både kunna se ordentligt och att bli sedd, speciellt i trafiken.

Sporthörlurar

Musik spelar för de flesta motionärer otroligt stor roll för hur motiverad man känner sig och hur bra man presterar. Förhållandet mellan musik och träning är högst personligt, kanske känner du att en glad peppande sommarlåt passar bäst på väg till jobbet en solig vårmorgon, medan en riktigt arg rocklåt krävs för att motivera dig att trampa på när du möts av riktigt tuff motvind och tunga uppförsbackar.

Kanske har du en speciell låt som du endast sätter igång när du måste förbereda dig inför ett viktigt möte på jobbet.

Oavsett dina preferenser så vet vi hur mycket kvaliteten på hörlurarna kan påverka effekten av låten, därför rekommenderar vi att köpa ett par riktigt bra hörlurar för att njuta av att cykla, varje dag! Var bara försiktig så att hörlurarna inte stänger ute allt för mycket ljud runt omkring dig, du måste fortfarande känna att du har koll på din omgivning!

Sammanfattning

Att cykelpendla till jobbet är något som man borde vara mycket stolt över. Din kropp, din plånbok och miljön kommer att tacka dig för din fantastiskt bra vana! Om cykeln inte är bekväm, stabil eller rolig att cykla på kan bilen känner allt mer lockande efter varje dag som innehåller vurpor, mjölksyra eller tröga växlar.

Det ska inte kännas frustrerande eller jobbigt att cykla, vi vill att varje människa ska kunna förknippa cykling med glädje, energi och positiva utmaningar! Av den anledningen blev Skeppshult Natur Land 7-Speed 2021 Damcykel vår favoritcykel för pendling i år, dess mångsidighet och höga kvalitet gör att du inte kommer känna något annat än ren och skär cykelglädje, oavsett vilka förutsättningar väder, underlag eller trafik ger dig.

Med det sagt så hoppas vi att du har haft mycket nytta av denna guide och kanske till och med hittat den cykel som kommer bli din framtida pendelpartner. Vi ses på vägarna!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.