Två personer på cykel som kollar på en telefon.

8 bästa apparna som cyklisten borde testa!

För att göra din cykling ännu roligare finns det en hel värld av appar som kan sätta guldkant på din cykling. Det finns massor av appar för att hjälpa dig avancera inom din cykling, få tips och råd av ett helt community av andra passionerade cyklister och hålla dig säker under cykelturen. Här tipsar vi om 8 appar som är fantastiska verktyg för varje cyklist!

MapMyRide

I MapMyRide kan du registrera varje cykeltur du gör på en karta. Du kan spara dina cykelturer för att tävla mot dig själv och slå gamla tider, eller tävla mot, bli inspirerad av eller nå nya mål tillsammans med över 40 miljoner cyklister världen över som också använder appen. Oavsett om du tar din första cykeltur på flera år eller om du är en hängiven proffscyklist så kommer du att älska alla verktyg och funktioner i denna app.

Här får du tillgång till GPS-kartor med personliga röstfunktioner som håller dig uppdaterad om din hastighet, distans, höjd och hur många kalorier du har bränt. Dela och spara dina favoritrutter eller få tips om nya rutter av andra cyklister. Perfekt på resan där du inte känner till de bästa vägarna än! 

Även om du känner för att variera din träning och till exempel ge dig ut på en löptur eller pumpa musklerna i gymmet så kan du registrera din träning i appen. Du kan till och med registrera dina skor i appen som håller koll på hur långt du har sprungit för att förvarna dig när det är dags att byta för att undvika skador!

Appen går att ansluta till en mängd olika träningsaccessoarer och appar, som Google Fit, Garmin Fitbit och Android Wear. Du kan också ansluta den till appen MyFitnessPal, där du kan registrera ditt kaloriintag och då samtidigt hålla koll på din kaloriförbränning.

Strava

Strava är en liknande app till MapMyRide, där du kan registrera dina framsteg under dina cykelturer, men här fungerar den också under din simtur! Perfekt för triathlonatleten!

Även i denna app kan du ta del av tips från över en miljon användare, samt dela dina kartor och bilder från din senaste cykeltur. I gemenskap blir cyklingen ännu roligare!

Klart.se

Innan du ger dig ut på cykelturen är väderprognosen en av de viktigaste detaljerna att förbereda sig inför. Det finns som bekant inget dåligt väder – bara dåliga kläder. Med hjälp av Klart.se-appen kan du se till att du är väl förberedd inför vad som komma skall under cykelturen. Även om det ser lovande ut på morgonen så är det inte ovanligt att några timmar senare inpå cykelturen inse att man skulle tagit med sig en regnjacka istället för solskyddsfaktorn.

I denna app kan du se en träffsäker väderprognos för 14 dagar framåt eller timme för timme. Dessutom kan du jämföra prognoserna från SMHI och Yr direkt i appen. Du kan också hitta en pollenprognos, vilket kan vara guld värt för alla pollenallergiker!

LARMappen

En superviktig app för varje cyklist att ha installerad på mobilen. Speciellt för dig som ofta ger dig ut på långa turer ensam. Tänk om du skulle vara med om en olycka där ingen ser dig? Om det skulle ske så kan du snabbt aktivera ett larm i LARMappen som skickas ut till din familj, dina vänner eller en larmcentral.

Vem som kommer få larmet bestämmer du i förväg själv. De som mottar ditt larm blir informerade om din nuvarande situation, så att du snabbt kan bli hittad och få hjälp. Du måste däremot ha internetuppkoppling för att appen ska fungera.

Appen är superbra för alla cyklister, men självklart också för varje person i många andra lägen.

Cycling 2013

Är du förkyld? Stukat foten? Fast på flygplatsen? Anledningarna kan vara många till att man inte har möjlighet att ge sig ut på en riktigt cykeltur fast man verkligen är sugen. Som tur är kan du fortfarande drömma dig bort och spela cykelspel direkt i mobilen. Det finns hur många som helst på marknaden, men spelet Cycling 2013 är en av de populäraste titlarna och vår favorit. 

Tävla mot andra i en virtuell Tour de france eller ta en lugn cykeltur på någon av de andra autentiska banorna. Tävla mot andra spelare eller dina vänner.

En hand som håller i en smartphone.

Easy Bike repair

I denna appen blir du guidad steg för steg i hur du löser de 26 vanligaste cykelproblemen själv. Spara tusenlappar genom att slippa lämna in cykeln på service!

Appen är enkel att använda eftersom informationen är indelad i smidiga kategorier. En toppenapp att alltid ha med dig i mobilen, speciellt under långa cykelturer där en verkstad kanske är väldigt långt borta. Ha dock i åtanke att de flesta reparationerna kräver verktyg och lite insikt om cyklar från början, så för dig som tycker om att mecka själv är det här en riktigt bra app, men om du är en nybörjare kan instruktionerna verka lite kluriga.

Men, övning ger färdighet!

Runtastic Mountainbike

Ta din mountainbikecykling till en helt ny nivå genom att göra som miljontals andra MTB-cyklister och ladda ner appen Runtastic Mountainbike. Här kan du med hjälp av offlinekartor registrera dina turer även på de mest avlägsna platserna.  Likt både MapMyRide och Strava kan du här få upplästa uppdateringar om hastighet, distans och så vidare. Appen är mer specificerad för MTB-cyklister.

Här får du en detaljerat analys om din cykeltur, du kan se lutningen i procent i alla backar och få tips om andra MTB-cyklisters favoritleder. Det finns massor av riktigt bra funktioner för MTB-cyklister i appen. En av våra favoriter är att du kan skapa en spellista där du kan välja en “Powersong” som du kan aktivera när du behöver en extra kick.

Appen är kompitabel med Iphone-och androidmobiler samt flera av Runtastics produkter, till exempel deras sportarmband.

Garmin Connect

För dig som har förälskat dig i Garmins träningsprodukter, till exempel en träningsklocka eller cykeldator behöver genast ladda hem den här appen för att kunna utnyttja alla funktioner till fullo.

I appen kan du livestreama din rutt och bli hejad på av andra användare av appen. Här kan du registrera och dela dina framsteg och tävla mot andra cyklister världen över. Håll koll på din statistik och låt dig motiveras över att se dina framsteg!

I appen kan du se stegmätning, pulsmätning och din dagliga hälsodata i funktionen My Day. Där kan du analysera din hälsa och jämföra med tidigare statistik. Förutom att ansluta till Garmins träningsredskap kan du också ansluta appen till andra appar, som MyFitnessPal och Strava, för en fullständig översikt och kontroll över din hälsa.

Låt dig motiveras av att få uppdateringar och få märken när du har uppnått ett mål eller slagit ett tidigare rekord.

Sammanfattning

Det lanseras dagligen nya appar med häftiga och peppande funktioner som tar din träning till nya nivåer. Att ta hjälp av en app kan boosta din motivation riktigt ordentligt de dagar som du kanske annars hellre hade stannat i soffan.

Även de dagar som du känner dig på topp och har som mest motivation är apparna fantastiska, då du blir ännu mer motiverad att slå tidigare rekord eller tävla mot andra, även om du fysiskt är helt ensam på cykelbanan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.